Pihasuunnitelman hinnasto

Pihasuunnitelman hinta muodostuu siihen käytetyn ajan mukaan. Eniten suunnitelman hintaan vaikuttaa suunnitelman tarkkuus, mutta myös tontin haasteellisuus ja asiakkaan toiveet vaikuttavat. Pienen tontin suunnittelu voi maksaa saman verran kuin ison, koska suurella tontilla osa tontista säilyy ehkä luonnontilaisena tai rakennetaan laajoja nurmialueita. Vanhan pihan ja rinnetontin suunnittelu on usein hitaampaa kuin tyhjän ja tasaisen tontin suunnittelu.Yleissuunnitelman tekemiseen kuluu keskimäärin aikaa 15– 20 tuntia, jolloin hinnaksi tulee 400 - 700 euroa + ALV 24%.
Tämä suunnitelma riittää hyvin melko tasaisen omakotitalo-, rivitalo- tai kerrostalopihan toteuttamiseen.


Sisältää suunnitelman (PDF), käytettävät materiaalit, istutukset ja nurmetusalueet, pihavarustukset yms.Varsinaisen pihasuunnitelman tekemiseen kuluu keskimäärin aikaa 30–50 tuntia, jolloin hinta on 700 - 1200 euroa + ALV 24%.

Tämä suunnitelma kannattaa tehdä, jos kyseessä on haastava tontti esim. rinnetontti tai jos asiakas haluaa kilpailuttaa pihan tekemisen urakoitsijalla.


Sisältää suunnitelman (PDF), käytettävät materiaalit, istutukset ja nurmetusalueet, pihavarustukset yms., tarkemmat mittaukset, valaistuksien paikat, kasvit, rakennekerroksien paksuudet eri alueilla, pinta-alat alueista.


Erilaisiin kohteisiin tarjoan konsultointi- ja neuvontapalvelua, hinta 65 €/tunti + ALV 24%, matkakulut lisätään laskutukseen.


Ylimääräisen suunnitteluun käytettävä tuntihinta on 40 €/tunti + ALV 24%


Kannattaa muistaa, että pihasuunnittelu sekä neuvonta ja urakkavalvonta kuuluu verotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, tämä koskee myös kesäasuntoja. Uudiskohteita kotitalousvähennys ei kuitenkaan koske. Myös pihan rakentamiskuluista osasta voi saada kotitalousvähennystä, mutta asia kannattaa varmistaa ennen työn aloittamista.